Stor suksess for introduksjonskurs i laser

Meget fornøyde deltakere på laserkurs i Oslo i regi av DentalSpar

Til tross for at det er mange fordeler, er det per i dag ikke utstrakt bruk av laser på norske tannlegekontorer. Derfor gikk DentalSpar i gang med kurset «Introduksjon i laserteknologi og praktisk bruk av bløtvevslaser».

– Målet for vår del var å ufarliggjøre laser i odontologisk behandling. Mange tror laser er et unødvendig og dyrt verktøy. Vi ønsker med kurset å vise de som har interesse for teknologi at dette er et verdifullt tilskudd til en tradisjonell tannlegepraksis, sier Trygve Hagness i DentalSpar.

Etter innledende teori om hvordan laser fungerer fikk deltakerne en grundig gjennomgang av strålesikkerhet. Så var det klart for at kursdeltakerne skulle få prøve utstyret selv. Engasjerte deltakere prøvde bløtvevslasere med ulik styrke og innstillinger. De kunnskapssultne tannlegene prøvde seg først på tomater og epler for å kjenne på teknikken, før de til slutt gikk i gang med å prøve seg på grisekjever – det nærmeste man kommer et reelt senario.PETS8195.jpg

PRAKTISK: På kurset fikk deltakerne trene med laseren på tomater, epler og grisekjever.
Det var tydelig at mange fikk kontroll på laseren raskere enn de hadde trodd


Kyndige kursholdere

Etter den praktiske delen ble kursdeltakerne presentert en rekke kasus av kursholderne Carl-Henrik Gullaksen og Are Kristoffer Hjeltnes, begge «Master in Sciency in Lasers in Dentistry» fra Aachen University i Tyskland.

– Tilbakemeldingene fra deltakerne er at kurset var veldig nyttig. Mange av dem har tenkt på laser, og etter kurset var flere de interessert i lære enda mer og ta dette i bruk på klinikken. Den gjengse oppfatningen hos dem var at laser kan brukes til enda mer enn de trodde, sier Hagness.PETS8208.jpg

ENGASJERTE: Kursdeltakerne i Oslo prøver laseren på grisekjevene.

 

– Det er spennende å møte folk som er på jakt etter ny lærdom i tannlegeverden. Mange kjenner til laser, men det er få her i Norge som har kastet seg på så langt. Dette er noe alle tannleger har mulighet til å beherske, det er bare en ny fingerferdighet som må øves på, sier kursholder Are Kristoffer Hjeltnes.

Allsidigheten til laseren er en av dens fremste styrker.
– Tannleger spør meg ofte hva jeg bruker laseren til, og svaret på det er egentlig alt.

DentalSpar sitt introduksjonsurs teller fire timer i NTF´s videreutdannelsesprogram. 

 

Interessert i diodelasere?

SE VÅRT PRODUKTUTVALG HER

 

PETS8218.jpg

DentalSpar viser frem bløtvevslaser
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×